Milka logo

UVOD

Pri družbi Mondelēz International cenimo vaše zaupanje, ko svoje osebne podatke delite z nami, in se zavedamo, da vas morda skrbijo podatki, ki ste nam jih predali, ter načini ravnanja z njimi.

Če berete to obvestilo o varstvu podatkov (v nadaljevanju: »obvestilo o varstvu podatkov«), je to zato, ker ste obiskali spletno mesto, mobilno aplikacijo ali katero drugo območje na družbenih medijih (v nadaljevanju: »mesta«), s katerimi upravlja katera koli izmed evropskih družb iz skupine Mondelēz International (v nadaljevanju: »Mondelēz International« ali »mi«), ali ker ste se na nas obrnili po telefonu ali pisno.

To obvestilo o varstvu podatkov predstavlja (popolnoma pregledno in v skladu z veljavnimi zakoni in uredbami, zlasti s Splošno uredbo o varstvu podatkov (EU) 2016/679 »Splošna uredba o varstvu podatkov«) temelje, na podlagi katerih obdelujemo vaše osebne podatke (v nadaljevanju: »osebni podatki«), ko dostopate do naših mest ali se obračate na nas.

NA KRATKO O KLJUČNIH VIDIKIH OBDELAVE PODATKOV DRUŽBE MONDELĒZ INTERNATIONAL

Družba Mondelēz International zbira in uporablja osebne podatke, ki nam jih predložite ali ki jih zberemo o vas, ko uporabljate naša mesta v namene oglaševanja, dobave naših izdelkov ali storitev, vzpostavljanja stika z vami za trženjske ali druge komercialne namene, odgovarjanja na vaše poizvedbe o naših izdelkih, omogočanje vašega sodelovanja pri naših ponudbah in promocijah ter analize in izboljševanja kakovosti naših izdelkov ali storitev.

Za vaše dostopanje do naših mest in njihovo uporabo veljajo splošni pogoji našega celotnega obvestila o varstvu podatkov in vsa veljavna zakonodaja. Obdelava vaših osebnih podatkov bo omejena na tisto, kar je nujno potrebno glede na zgoraj navedene namene. Vaše izrecno soglasje bomo za primere, kjer bo to neizogibno, pridobili v obliki vprašalnika z različnimi možnostmi izbire, da boste ohranili popoln nadzor nad vašimi podatki, ki jih hranimo in obdelujemo. Sicer bomo vaše osebne podatke obdelovali le, če bo to potrebno za izvajanje pogodbenih določil z vami, za skladnost z zakonskimi obveznostmi družbe Mondelēz International in/ali v namene zakonitih interesov družbe Mondelēz International.

Vaše osebne podatke običajno obdelujemo v Evropski uniji, vendar jih lahko hranimo tudi v sistemih po vsem svetu, kjer jih lahko obdelujejo zunanji ponudniki storitev, ki delujejo v našem imenu. Ti sistemi in ponudniki se lahko nahajajo na območjih, kot so ZDA, ki ne zagotavljajo enake ravni zaščite osebnih podatkov, kot velja v EU. V tem primeru bo družba Mondelēz International zagotovila ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varovanje vaših osebnih podatkov in zagotovila raven varovanja, ki bo enakovredna tisti v državi izvora. Za več podrobnosti oz. za uveljavljanje vaših pravic do dostopa, popravka, preklica, ugovora in prenosljivosti podatkov v zvezi z vašimi osebnimi podatki, kliknite možnost Stik ali se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (podatke za stik najdete spodaj).

To obvestilo o varstvu podatkov lahko občasno spremenimo; takrat na naših mestih objavimo posodobljeno različico. O vseh bistvenih spremembah vas bomo obvestili, da boste lahko v celoti razumeli spremembe, ki bodo v določenem času uveljavljene. Pogosto obiskujte stran s tem obvestilom o varstvu podatkov, da boste obveščeni o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke.

Datum obvestila o varstvu podatkov 11.04.2018

KATERE VAŠE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO?

Vrste podatkov in osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas, ko obiščete naša mesta ali komunicirate z nami, lahko vključujejo naslednje:

 • Osebne podatke, ki nam jih posredujete sami – kot so vaše ime, poštni naslov in drugi podatki za stik, kot sta telefonska številka in naslov elektronske pošte, vaše zahteve, morebitne pritožbe in kateri koli drugi podatki, ki jih prejmemo med komunikacijo po elektronski pošti, prek spleta ali prek družbenih medijev, in drugi podatki, ki nam jih posredujete – na primer, ko se registrirate na naših mestih, ko se prijavite na naše novice, sodelujete v naših ponudbah ali promocijah, pustite odziv kupca, odgovarjate na ankete ali kupujete naše izdelke ali storitve;
 • Plačilni podatki – vključno s podatki za nakupovanje, kot so podatki o vašem plačilnem računu, številke vaših kreditnih in debetnih kartic, datum veljavnosti teh kartic, naslov za dostavo in naslov za zaračunavanje;
 • Prijavni podatki za račun – vključno z vsemi podatki, ki so potrebni za registracijo uporabniškega računa, kot so uporabniško ime, geslo ter varnostno vprašanje in odgovor;
 • Podatki, ki so zbrani samodejno – vključno s podatki o vašem računalniku, naslovu IP ter brskalniku, ki jih lahko zbiramo, na primer pri uporabi naših piškotkov ali piškotkov tretjih strani na naših mestih, spletnimi svetilniki in podobnimi tehnologijami, ki zbirajo podatke o vaši uporabi naših mest ali o vaših interakciji z nami prek elektronske pošte. Oglejte si naš Pravilnik o piškotkih za več informacij.

ZAKAJ ZBIRAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše osebne podatke zbiramo in uporabljamo v spodaj navedene namene in skladno z zakonodajo. Upoštevajte, da če že imamo osebne podatke o vas, lahko te podatke uporabljamo v iste namene.

Za zakonite komercialne interese: vaše osebne podatke (tako zbirno kot na individualni ravni), kot so vaši podatki za stik, podatki o vašem računu in elektronski identifikaciji, podatki o vaših nakupih v naših prodajalnah in prek spleta, lahko uporabljamo v namene oglaševanja ter za analizo in izboljšanje kakovosti naših izdelkov ter za razumevanje vas kot našega kupca.

To pomeni tudi, da analiziramo podatke, ki nam jih posredujete pri uporabi naših mest ali naših izdelkov in storitev, te podatke pa uporabljamo, da jih izboljšamo in vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo (na primer, analiziramo spletna mesta, ki jih obiščete, izdelke in storitve, ki jih uporabljate in so vam všeč, ter kako uporabljate te izdelke in storitve).

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo tudi v zakonite komercialne namene, kot so za ustvarjanje zbirne statistike o uporabnikih naših izdelkov in storitev; kot pomoč pri varnostnih ukrepih in preprečevanju zlorab; v namene celovitosti sistema; za pošiljanje opomnikov o vaših nezaključenih nakupih ali za pošiljanje potrdil o naročilih; za poenostavljanje našega poslovanja, za delovanje pravilnikov in postopkov družbe; za omogočanje izvajanja korporativnih transakcij, kot so združitve, prodaje, reorganizacije, prenosi sredstev ali poslovanja družbe Mondelēz International, prevzemi, stečaji ali podobni dogodki; in v katere koli druge zakonite poslovne namene, ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja, glede katerih bi takrat zagotovili relevantne informacije.

Za izvajanje pogodbenih določil: za nakupe naših izdelkov ali storitev ali za organizacijo natečaja, nagradne igre ali promocije, v katerih ste sodelovali, za izvajanje promocij in vzpostavljanje stika z vami, če osvojite nagrado, za možnost odgovora na morebitne zahteve po podatkih, oddane preko naših možnosti za stik.

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo tudi na podlagi vašega soglasja, kjer nam ga podelite, na primer v trženjske namene ali za oblikovanje naše komunikacije z vami na podlagi vaših profilov prek elektronske pošte, sporočil SMS, drugih elektronskih načinov ali drugače. Vaše soglasje lahko pridobimo kadar koli; oglejte si Katere pravice imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki, ki jih hranimo?

Za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, kot so vodenje ustreznih poslovnih evidenc, obravnavo pritožb, podanih naši službi za pomoč strankam, doseganje skladnosti z zahtevami javnih organov ter z veljavnimi zakoni in uredbami ali na druge, z zakonom določene načine.

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, kot je potrebno, da izpolnimo namen, za katerega so nam bili predani oz. za katerega smo jih zbirali (na primer, za čas, potreben, da odgovorimo na vaša vprašanja oz. razrešimo težave).

Zato lahko vaše osebne podatke zadržimo za smiselno obdobje po vašem zadnjem stiku z nami. Ko osebnih podatkov, ki jih zbiramo, ne potrebujemo več, jih uničimo oz. izbrišemo na varen način. Namesto uničenja oz. brisanja vaših osebnih podatkov jih lahko anonimiziramo, kar pomeni, da ne morejo biti več povezani z vami. V določenih primerih smo lahko zakonsko obvezani, da določene zapise hranimo določeno obdobje.

S KOM LAHKO DELIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše osebne podatke lahko delimo s/z:

 • pravnimi osebami družbe Mondelēz International. Vaše osebne podatke lahko delimo z odgovornimi družbami skupine, ki jih lahko uporabljajo, kot je opisano v tem obvestilu o varstvu podatkov.
 • Ponudniki storitev in pogodbenimi obdelovalci. Vključimo lahko zunanje dobavitelje, zastopnike, ponudnike storitev in povezane osebe, da za nas ali v našem imenu opravljajo storitve, kot so podpora notranjemu delovanju naših spletnih mest, mobilnih aplikacij ali spletnih prodajaln (vključno s ponudniki družbenih medijev, ponudniki plačilnih storitev, agencije za aktivacijo blagovnih znamk, ponudniki analize podatkov in tretje osebe, ki jih uporabljamo za pošiljanje vaših naročil na vaš domači naslov, kot so kurirske službe) ali za tehnično obdelavo (na primer storitve za gostovanje ali hrambo podatkov) ali za storitve vodenja odnosov s kupci ter za storitve povezanih izdelkov zunaj spleta ali podporo pri promocijah (na primer organizatorji natečajev ali nagradnih iger, ponudniki žrebanj, agencije za upravljanje z dogodki, prodajalci nagrad ali paketov z nadomestili) in druge povezane storitve.
 • Pri izvajanju svojih storitev lahko dostopajo, prejemajo, vzdržujejo ali drugače obdelujejo osebne podatke v našem imenu. Naše pogodbe s temi ponudniki storitev ne dovoljuje uporabe vaših podatkov v njihove namene, vključno z njihovim oglaševanjem. Skladno z veljavnimi zakonskimi zahtevami izvajamo komercialno smiselne ukrepe, da od tretjih oseb zahtevamo zadostno varovanje vaših osebnih podatkov ter da jih obdelujejo le v skladu z našimi navodili.
 • Partnerji. Občasno vam lahko ponudimo storitev ali aplikacijo v sodelovanju z našimi partnerji (na primer sopokrovitelji ali podeljevalci licenc, licenciranimi podjetji ali distributerji izdelkov pod našo blagovno znamko). Zato lahko vaše osebne podatke razkrijemo tudi tem partnerjem. Skladno z veljavnimi zakonskimi zahtevami izvajamo komercialno smiselne ukrepe, da od tretjih oseb zahtevamo zadostno varovanje vaših osebnih podatkov, ter da jih obdelujejo le v skladu z našimi navodili oz. kot soupravljalci. V takih primerih, ko se razkritje vaših osebnih podatkov tretjim osebam izvede ob vašem soglasju oz. vaši zahtevi po tem, vas bomo, ko bo to smiselno, o deljenju podatkov jasno obvestili, ponudili pa vam bomo tudi možnost, da v predlaganem ne sodelujete oz. na kak drug način ugovarjate deljenju vaših podatkov.
 • Tretje osebe v primeru zakonskih zahtev. Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi, če menimo, da nam tako narekujejo zakoni, oz. kadar je to smiselno potrebno za doseganje skladnosti z zakonodajo; kadar verjamemo, da je nujno ali smiselno osebne podatke razkriti organom pregona, na primer v primeru preiskave dejanske ali domnevne prevare ali kršitve zakonodaje, varnostnih kršitev ali kršitev tega obvestila o varstvu podatkov; v primeru odgovorov na morebitne tožbe proti nam; in za varovanje pravic, lastnine ali osebne varnosti družbe Mondelēz International, naših kupcev in javnosti.
 • Tretje osebe v primeru korporativnih prenosov. Poleg tega lahko podatke o naših kupcih, vključno z osebnimi podatki, razkrijemo kot del združitve, prodaje, reorganizacije, prenosa sredstev ali poslov družbe Mondelēz International, prevzema, stečaja ali podobnih dogodkov.

MEDNARODNI PRENOSI VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke bomo običajno obdelovali znotraj Evropske unije. Ne glede na to pa globalna narava našega poslovanja pomeni, da lahko vaše osebne podatke razkrijemo družbam mednarodne skupine Mondelēz International Group zunaj EU, ki so sprejele sporazum o prenosu podatkov, ki ureja take čezmejne prenose.

Sodelujemo tudi z vrsto zunanjih dobaviteljev, ki nam pomagajo izvajati poslovne storitve. Te tretje osebe imajo lahko dostop do vaših osebnih podatkov oziroma jih le gostijo, a to vedno izvajajo v skladu z našimi navodili in v skladu s pogoji pogodbenega razmerja. Ko se te tretje osebe, ki se nahajajo na območjih (kot so ZDA), ki morda ne nudijo enakovredne ravni varstva osebnih podatkov kot EU, bomo na vse potrebne načine preverili, da so vaši osebni podatki ustrezno varovani. To dosežemo s sklepanjem sporazumov o prenosu podatkov ali z zagotavljanjem, da tretje strani delujejo skladno z ustreznimi sistemi varovanja podatkov (npr. zasebnostni ščit EU–ZDA (EU-US Privacy Shield)).

KAKO ZAGOTAVLJAMO VARNOST VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Naša družba uporablja vrsto fizičnih, tehničnih in administrativnih standardov, tehnologij in postopkov za zavarovanje vaših osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo, uničenjem ali poškodbami v ustreznem obsegu glede na občutljivost podatkov.

Izvajamo ukrepe, da dostop do vaših osebnih podatkov omejimo na tiste osebe, ki imajo dostop do njih v enega izmed namenov, navedenih v tem obvestilu o varstvu podatkov. Nadalje se pogodbeno zavežemo, da vse tretje osebe, ki obdelujejo vaše osebne podatke, enakovredno zagotavljajo njihovo zaupnost in celovitost na varen način.

KATERE PRAVICE IMATE V ZVEZI S SVOJIMI OSEBNIMI PODATKI, KI JIH HRANIMO?

Imate naslednje pravice:

 • da pridobite kopijo svojih osebnih podatkov, skupaj s podatki o tem, kako in na kateri podlagi se ti podatki obdelujejo;
 • da netočne osebne podatke popravimo (vključno s pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov);
 • da vaše osebne podatke v omejenih okoliščinah izbrišemo, ko niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani in obdelovani;
 • da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, v primeru, da:
  – ugovarjate točnosti osebnih podatkov;
  – je obdelava nezakonita, a se ne strinjate z izbrisom osebnih podatkov;
  – vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene, za katere so bili zbrani, a je to potrebno za vzpostavljanje, izvajanje ali zastopanje pravnih zahtevkov;
  – ugovarjate obdelavi, ki je temeljila na zakonitem interesu;
 • ugovarjate odločitvam, ki temeljijo izključno na samodejni obdelavi, vključno s profiliranjem;
 • prejmete prenosljivo kopijo vaših osebnih podatkov oz. da se kopija prenese drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo in ne predstavlja nerazumnih stroškov;

Če imate pritožbo v zvezi z našo obdelavo vaših osebnih podatkov, jo lahko pošljete s klikom v naš obrazec za Stik ali se obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (podatke za stik najdete spodaj).

Pritožbo pa lahko vložite tudi pri nadzornem organu za varstvo podatkov.

Če imate vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, tem obvestilom o varstvu podatkov ali če želite uveljavljati katero izmed zgoraj navedenih pravic, se lahko na nas obrnete prek našega obrazca za Stik ali se obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (podatke za stik najdete spodaj). Kadar bo to smiselno izvedljivo in potrebno, bomo vašo zahtevo v povezavi z vašimi pravicami skušali rešiti v roku enega meseca.

Svoje soglasje za prejemanje novic ali trženjskih sporočil lahko kadar koli prekličete brezplačno, tako da upoštevate navodila v trženjskem sporočilu ali kar sedaj, prek obrazca za odjavo na našem obrazcu Stik. Določene nastavitve lahko urejate tudi v svojem profilu.

DRUŽBENI MEDIJI IN DRUGA SPLETNA MESTA

Kadar sodelujete v katerem koli profilu družbe MDLZ ali ko je družba MDLZ prisotna na katerem izmed spletnih forumov, kot so Facebook, Twitter, Yammer, Pinterest, Instagram, LinkedIn, Youtube, ipd., se seznanite in razumite orodja, ki jih ta mesta ponujajo in s katerimi se lahko odločite, kako boste delili svoje osebne podatke v svojih profilih na družbenih medijih.

Za te forume veljajo postopki varovanja osebnih podatkov in politike tretjih oseb, zato vam priporočamo, da preberete ustrezna obvestila o varstvu podatkov, splošne pogoje in druge informacije o načinu uporabe vaših osebnih podatkov v teh okoljih družbenih medijev.

Posledično lahko naša mesta vsebujejo povezave do spletnih mest tretjih oseb; če obiščete te povezave, zapustite naša spletna mesta in mobilne aplikacije. Ta spletna mesta tretjih oseb so izbrana pazljivo, vendar družba Mondelēz International ne more sprejeti odgovornosti za uporabo vaših osebnih podatkov s strani teh organizacij. Za več podatkov in podrobnosti si oglejte del o obvestilih o varovanju podatkov tretjih oseb in izjavo o varstvu podatkov spletnega mesta, ki ga obiskujete (če taka izjava obstaja).

KAKO OBDELUJEMO OSEBNE PODATKE OTROK?

V splošnem naša mesta niso namenjena otrokom, mlajšim od 12 let. Ker jemljemo varovanje zasebnosti otrok resno, za otroke nad to starostjo upravljamo z našimi mesti skladno z vsemi veljavnimi zakoni ustrezne sodne pristojnosti. Otroci, mlajši od 16 let oz. v skladu z veljavnim zakonom za vsako mesto, morajo imeti soglasje staršev oz. skrbnikov, preden nam prek spletne strani predložijo svoje osebne podatke. Če pri zbiranju podatkov ugotovimo, da je uporabnik mlajši od določene starosti in pred predložitvijo osebnih podatkov ni predložil soglasja staršev oz. skrbnikov, njegovih oz. njenih osebnih podatkov ne bomo shranili brez soglasja staršev oz. skrbnika. Brez takega soglasja pa otrok morda ne bo mogel sodelovati v določenih dejavnostih. V določenih okoliščinah lahko take podatke shranimo in uporabimo (v skladu s preostalimi deli tega obvestila in veljavno zakonodajo) za obveščanje in pridobivanje soglasja staršev oz. skrbnikov ter v določene varnostne, obligacijske in druge namene, ki jih zakonodaja dovoljuje. Starši oz. skrbniki lahko pregledajo, odstranijo, spremenijo ali zavrnejo nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov njihovega otroka, tako da se obrnejo na nas prek obrazca Stik ali se obrnejo na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (podatke za stik najdete spodaj), ter navedejo ime, naslov in elektronski naslov otroka.

POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO PODATKOV PRI DRUŽBI MONDELĒZ INTERNATIONAL

Družba Mondelēz International ima pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (v nadaljevanju: »pooblaščena oseba«), ki je odgovorna za skladnost z zakonodajo o varstvu podatkov. Na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov družbe Mondelēz International ali na njihovo pisarno se lahko kadarkoli varno in zaupno obrnete s splošnimi vprašanji ali pomisleki o obdelavi vaših osebnih podatkov ali kateri koli drugi temi o varstvu podatkov.

Na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov se lahko obrnete po elektronski pošti na naslov MDLZDataProtectionOfficeMEU@mdlz.com